Deze fout maakt bijna iedereen met houten keukengerei: bacteriën krijgen dan vrij spel

door: WVDS
houten keukengerei
Afbeelding bron: Pixabay

Houten lepels, snijplanken en spatels geven je keuken meteen een warme, ambachtelijke uitstraling. Maar wist je dat die gezellige keukenvrienden ook echte bacteriemagneten kunnen worden als je ze niet goed onderhoudt?

Het geheim zit ‘m in een paar simpele gewoontes. Nooit in de vaatwasser! De hitte en het vocht maken het hout broos, laten het barsten en geven bacteriën vrij spel.

Zo behandel je het best houten keukengerei na gebruik

Was houten materiaal met de hand in lauw water, gebruik een mild afwasmiddel en droog ze meteen goed af. Zo voorkom je schimmels en nare geurtjes.

Geef je houten tools af en toe een verwenbeurt met wat minerale olie of een speciale houtconditioner. Op die manier houdt je ze soepel, mooi en hygiënisch.

En dan een gouden tip: ruiken ze muf of voelen ze plakkerig? Tijd voor een diepe schoonmaak met citroen en grof zout. Even schrobben, afspoelen en je houten keukenvriend is weer als nieuw.