10-jarige bekent gruwelmoord: man (32) koelbloedig in het hoofd geschoten terwijl hij sliep

door: MRO
misdaad politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een jongen van 10 jaar heeft bekend dat hij een man zonder aanwijsbare reden koelbloedig heeft doodgeschoten toen hij 7 jaar was. De jongen dreigde met een nieuwe moord op een schoolbus.

De vreselijke incidenten speelden zich af in het Amerikaanse Texas. Een jongen van 10 jaar dreigde er op 12 april mee een andere leerling op een bus te vermoorden. De schooldirecteur nam daarom contact met de ordediensten.

Er werd een onderzoek uitgevoerd en de jongen bekende dat hij een man heeft doodgeschoten in januari 2022, een week voor zijn achtste verjaardag. Die moord gebeurde op een park voor mobilhomes, waar de jongen met zijn grootvader was.

De toen 7-jarige zag dat Brandon (32) lag te slapen in zijn mobilhome. Hij nam het pistool dat zijn grootvader uit het handschoenkastje, stapte naar de mobilhome waar Brandon lag te slapen en schoot hem in het hoofd, weet NBC News.

Aan de onderzoekers verklaarde de jongen dat hij Brandon nooit had ontmoet en dat hij nooit iets had gedaan om hem kwaad te maken. De jongen zal niet worden aangeklaagd voor de moord omdat hij zeven jaar oud was op het moment van de schietpartij en de wet in Texas stelt dat een kind pas strafrechtelijk verantwoordelijk is vanaf tien jaar oud.

Hij werd wel opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en zal wel vervolgd worden voor het incident op de schoolbus.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags texas