Bejaarde vrouw sterft twee maanden nadat ze werd toegetakeld door inbreker

door: STS
Eileen Blane
Afbeelding bron: Facebook Greater Manchester Police

Een weerloze vrouw is om het leven gekomen nadat ze thuis in elkaar werd geslagen door een dief. Speurders zoeken wanhopig naar een doorbraak in de zaak.

De 87-jarige Eileen Blane uit het Britse Trafford, een moeder van drie kinderen, grootmoeder van drie kleinkinderen en overgrootmoeder van drie achterkleinkinderen, werd in haar huis aangevallen door een indringer.

Die takelde haar lelijk toe en rukte de trouwring van haar overleden echtgenoot van haar vinger. Voorts maakte hij nog slechts 30 pond (35 euro) buit.

De bejaarde vrouw liep gebroken ribben, een gebroken wervel en een aantal andere interne verwondingen op. Ze lag acht weken in het ziekenhuis, maar overleed de dag nadat ze weer naar huis mocht. Een patholoog linkte haar dood aan de gewelddadige aanval, waarna een moordonderzoek werd opgestart.

Beloning

De familie van het slachtoffer kan de gruwelijke gebeurtenissen echter niet afsluiten, omdat de dader een paar jaar na de feiten nog steeds niet gevonden is. De speurders proberen de zaak alsnog opgelost te krijgen. Er is nu een beloning van 50.000 pond (bijna 59.000 euro) uitgeloofd voor wie informatie kan verstrekken die tot de veroordeling van de schuldige leidt.

"De dader moet geen geweten en geen moraal hebben als hij met die schuld kan leven", vertelden familieleden aan Manchester Evening News.