Bloedbad in winkelcentrum: Dader steekt mensen dood

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Er heeft zich een drama afgespeeld in een winkelcentrum. Een gewapende man stak er zes mensen dood.

Klanten van een drukbezocht winkelcentrum in de Australische stad Sydney werden opgeschrikt door een man die mensen aanviel met een mes. Zes personen werden neergestoken en overleefden het niet.

Acht andere mensen raakten gewond bij het bloedbad en zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Eén van hen verkeert in kritieke toestand. Onder de slachtoffers bevinden zich ook een moeder en haar baby van 9 maanden oud.

De dader werd door de politie doodgeschoten. "Een agente liep achter hem aan. Toen draaide hij zich om naar haar en zwaaide hij met een mes. Ze schoot met haar pistool en de persoon is daarbij overleden", vertelde de politie aan The Sun.

De Australische eerste minister Anthony Albanese spreekt van een "uitzonderlijk hartverscheurende" gebeurtenis. "De Australiërs zijn zo geschokt als ik ben door dit incident. Het is zo'n schok dat dit in een land als het onze gebeurt, waar mensen op een zaterdagnamiddag hun boodschappen moeten kunnen doen zonder dat daar enig risico aan verbonden is."

Wat de dader bezielde, is nog niet duidelijk. Mogelijk ging het om een terreurdaad.