Dronken vrouw rijdt baby dood: Ook andere voetgangers weggemaaid

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Een jonge vrouw die onder invloed achter het stuur gekropen was, heeft een dodelijk ongeval veroorzaakt. Daarbij kwam een baby om het leven.

De 23-jarige vrouw uit Groot-Brittannië verloor maandagavond de controle over het stuur in Playa Blanca, op het Spaanse eiland Lanzarote. Haar wagen belandde op een stoep, waar ze voetgangers omver maaide. Zeven ambulances en een helikopter gingen ter plaatse. Ook de brandweer, de politie en de Civiele Bescherming boden hulp.

Een baby van vijf maanden oud kwam om het leven. Daarnaast raakten nog twee vrouwen ernstig gewond, en raakten twee mannen en twee vrouwen lichtgewond.

Getuigen vertelden aan de politie dat de vrouw te snel gereden zou hebben. Zelf zou ze verklaard hebben dat er een probleem met het stuur was opgedoken. "De persoon die het ongeval veroorzaakte is een 23-jarige Britse die op het eiland woont", verklaarden de lokale autoriteiten aan The Sun.

"Er is een onderzoek ingesteld naar haar. Op de plek van het ongeval gaf ze tekenen van onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie, en onze dankbaarheid gaat uit naar de hulpverleners."