Eigenaar van kinderboerderij doet schokkende ontdekking, maar dader krijgt duizenden euro’s

door: BVDO
Koe Laura
Afbeelding bron: Facebook

Op een kinderboerderij in het Nederlandse Enschede deed de eigenaar een schokkende ontdekking. De man die betrokken was bij de feiten is het land uitgezet, maar kreeg daarvoor wel een fikse premie.

De beheerder van kinderboerderij ‘t Wooldrik in Enschede merkte eind vorig jaar geregeld ongewone dingen op. Hij besloot de aanwezige camera’s beter af te stellen, waaronder ook op de stal met de koeien.

Dat bracht een ontluisterende ontdekking op. Een man verschafte zich na sluitingstijd geregeld de kinderboerderij binnen en lokte koe Laura naar de stal.

“Na afloop kwam hij naar buiten terwijl hij zijn broek vasthield”, zegt de beheerder. Eind januari ging het alarm van de camera’s opnieuw af. De beheerder ging een kijkje nemen en verwittigde ook de politie. De man werd op heterdaad betrapt in de stal. “De man wordt verdacht van ontucht met een dier”, laat het Openbaar Ministerie weten.

De man is ondertussen het land uitgezet na een detentie van een goede maand in een centrum voor vluchtelingen. Daarvoor kreeg hij een premie van enkele duizenden euro’s, zo klinkt het bij verschillende Nederlandse kranten. Het ging om een 59-jarige man Mehmet die illegaal in Nederland verbleef en nu in Turkije in zijn ouderlijke huis zou wonen.

“Bij de aanhouding keek ik hem aan... het bleek iemand te zijn die hier eerder is geweest en vreemde vragen stelde. Het maakt mij zo gefrustreerd en boos. En het heeft een enorme impact op mijn collega's”, zei de eigenaar van de kinderboerderij in een eerste reactie.

Een dierenarts ontfermde zich over koe Laura. Die maakt het goed, maar zondert zich wel af van andere dieren.