Kind (8) sterft nadat ouders medicijn niet geven: Dit deden ze in de plaats om haar "te genezen"

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/help-the-brothers-and-sister-of-elizabeth-struhs

Een kind is om het leven gekomen omdat haar ouders haar niet de nodige medische zorg gaven. Nu moeten ze voor de rechtbank verschijnen.

De 8-jarige Elizabeth leed aan diabetes, maar haar ouders gaven haar zes dagen lang geen insuline. Het meisje werd bij haar thuis in het Australische Toowoomba dood aangetroffen op 7 januari 2022.

Haar ouders behoren tot een religieuze groepering, The Saints. Veertien leden, onder wie de ouders, worden er nu van beschuldigd gebeden te hebben voor beterschap, in plaats van de nodige medische zorgen te voorzien voor het kind. Daardoor takelde de gezondheid van het meisje af, met uiteindelijk de dood als gevolg.

Het slachtoffer zou dagenlang pijn geleden hebben en hebben moeten overgeven na maaltijden. Uiteindelijk verloor ze het bewustzijn. Het meisje werd nooit naar het ziekenhuis gebracht. In de plaats daarvan hield de groep een ritueel waarbij gitaar gespeeld werd en er gezongen en gebeden werd.

Moord en doodslag

De vader van het slachtoffer is aangeklaagd wegens moord, net zoals een ander lid van de groep. De moeder en broer van het kind zijn aangeklaagd wegens doodslag, net zoals tien andere leden.

De groep daagde zonder advocaat op in de rechtbank. "Hun extreme geloof als kleine gemeenschap was dat God haar zou genezen", citeert The Sun de aanklager. De verwachting is dat het proces dat nu gestart is elf weken in beslag zal nemen.