Lilie (21) brutaal vermoord door haar Nederlandse ex-vriendje: "We zijn er kapot van"

door: STS
Lilie
Afbeelding bron: Facebook.com/lilie.james.1

Een jongedame is dood aangetroffen in de toiletten van de turnzaal van een school. Ze werd met bruut geweld om het leven gebracht.

De 21-jarige Lilie James werkte als waterpolocoach op de school in Sydney. Haar ex-vriendje, de 24-jarige Paul Thijssen, die in 2015 van Nederland naar Australië verhuisde, werkte eveneens in de school, als cricket- en hockeycoach.

Op 25 oktober, kort na middernacht, werd het levenloze lichaam van Lilie aangetroffen door de politie. Ze had fatale verwondingen opgelopen aan haar hoofd, die met een hamer waren toegebracht.

Haar ex-vriendje had de politie telefonisch op de hoogte gebracht van haar dood. Dit maakte hem de hoofdverdachte.

Op camerabeelden is ook te zien hoe Thijssen het slachtoffer de toiletten in volgde. Een uur later vertrok hij weer, alleen.

De politie probeerde Thijssen op te sporen. Zijn lichaam werd vrijdagochtend gevonden in het water, tussen de rotsen, onderaan een klif.

"We zijn er kapot van, ons hart is gebroken door het verlies van onze mooie Lilie", citeert The Sun uit een verklaring van haar nabestaanden. "Ze was levendig, vrolijk en zeer geliefd bij haar vrienden en familie."