Meisje bijna dood na strenge straf van wrede ouders: "Bewusteloos, blauw en schuim op de lippen"

door: STS
politie zwaailicht
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een koppel is tot een gevangenisstraf veroordeeld voor het folteren van een 5-jarig meisje.

De feiten speelden zich af in het Engelse Leeds. De moeder en de stiefvader van het meisje lieten het kind tot drie uur lang in een ijskoud bad liggen als straf voor haar gedrag.

Toen het meisje niet meer reageerde, probeerden ze haar op te warmen en verwittigden ze de hulpdiensten.

Toen die arriveerden, was het kind bewusteloos, blauw in het gelaat en stond er schuim op haar lippen. Ze konden haar lichaam niet uitstrekken omdat het zo stijf verkleumd was van de kou.

Later kreeg ze een beroerte en werd ze aan de beademing gelegd. De artsen dachten dat ze het niet zou overleven. Er werd zelfs een blaasspoeling uitgevoerd in een wanhopige poging om warme vloeistof in haar lichaam te krijgen.

De lichaamstemperatuur van het jonge slachtoffer was immers tot 25 graden gedaald. "Een medische expert zei zelfs dat het was zoals 'iemand die in de Noordzee had gedreven' en dat hij nog nooit iemand zo'n extreme onderkoeling had weten te overleven", schrijft The Mirror.

Tegen alle verwachtingen in haalde het meisje het toch. Nu woont ze bij haar biologische vader. Haar moeder is veroordeeld tot drie jaar en zes maanden cel, haar stiefvader kreeg drie jaar en vier maanden.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24