Politieagent schiet jongen van 12 jaar dood: Drie kogels in de rug

door: STS
geweer misdaad crime scene moord
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een politieagent is aangeklaagd voor moord omdat hij een 12-jarig kind in de rug geschoten heeft. Het jongetje overleefde dit niet.

Het was begin maart toen het schietincident zich voordeed in de Amerikaanse stad Philadelphia. De 26-jarige agent maakte deel uit van een vierkoppig team anonieme agenten.

Ze hielden de 12-jarige jongen en diens 17-jarige vriend in het oog. Die laatste werd ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een vuurwapen.

Toen ze probeerden om de wagen te stoppen, ging er een schot af, dat een van de achterste ruiten van het voertuig verbrijzelde. Toen de jongens probeerden te vluchten, ging een agent achter hen aan en schoot hij het 12-jarige kind drie keer in de rug.

Het derde schot werd afgevuurd terwijl de agent al wist dat het gebruikte wapen zo'n 12 meter ver was weggegooid en de jongen al gestopt was met weglopen.

"Toen hij het derde en fatale schot afvuurde, wist hij dat de jongen geen wapen meer had en hem geen kwaad kon berokkenen. Maar hij schoot hem alsnog in de rug, hetgeen tot de dood leidde", citeert de BBC de openbare aanklager.

De agent die de dodelijke schoten afvuurde werd afgelopen zondag gearresteerd en opgesloten. Hij was eerder al ontslagen uit zijn functie.

Download nu de gratis app van Redactie24