Vreselijk: Pedofiel gooit jongetje dat opkomt voor zijn verkrachte zusje van rots

door: STS
Dader
Afbeelding bron: Thamesvalley.police.uk

Een pedofiel die een jong meisje verkrachtte, heeft haar broertje van een rots gegooid toen die hem confronteerde met de feiten. Als bij wonder overleefde het jongetje de moordpoging.

De 54-jarige Engelsman Anthony Stocks had het vertrouwen van zijn slachtoffer gewonnen en verklaarde zijn "liefde" aan het jonge meisje, waarna hij haar achter een aantal garages verkrachtte.

Toen het 10-jarige broertje dit te weten kwam van haar, confronteerde hij de vijftiger ermee. In een poging de zedenfeiten geheim te houden, gooide hij de jongen daarop van een dertig meter hoge rotswand.

Het slachtoffer landde op een betonnen pad. Als bij wonder overleefde hij de val. Hij raakte wel ernstig gewond en werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Daar moest hij gereanimeerd worden en werd hij in een kunstmatig coma gebracht, weet The Sun.

Dader liegt tegen politie

De politie ging eerst nog uit van een vreselijk ongeval. De dader loog tegen de politie en verklaarde dat hij het jongetje nog gewaarschuwd had om niet te dicht bij de rand van de rots te lopen.

Maar later werd duidelijk dat er meer aan de hand was. Nu is de dader veroordeeld voor vier aanklachten van aanranding van een kind jonger dan 13 jaar, één aanklacht voor het aanzetten van een kind jonger dan 13 jaar tot seksuele activiteit of het veroorzaken daarvan, verkrachting en poging tot moord. Hij zal op een latere datum zijn vonnis te horen krijgen.