Agenten controleren inzittenden van auto, en maar goed ook: "Hun vermoeden bleek terecht"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft bij het controleren van een wagen ontdekt dat een bestuurder en zijn passagier drugs bij hadden. Een huiszoeking leverde nog meer op.

Inspecteurs van de anti-overvalbrigade hadden aan de Elsensesteenweg in Elsene een verdachte man opgemerkt. Ze besloten om hem te volgen en zagen hem in een wagen stappen.

"Nog voor de wagen kon vertrekken, grepen onze inspecteurs in", meldt de lokale politie.

Zowel de passagier als de bestuurder werden gecontroleerd. "Het vermoeden van de inspecteurs bleek terecht. De bestuurder had tien pakjes cocaïne in zijn ondergoed en had 390 euro op zak. De passagier van de wagen had twee zakjes cannabis bij."

Wapen

Er werden vervolgens huiszoekingen uitgevoerd bij zowel de bestuurder als bij de passagier. Bij de passagier leverde die niets op, maar bij de bestuurder werd een grote vondst gedaan.

"De inspecteurs vonden 2,356 kilogram hasj, 2.120 euro cash geld, 177,2 gram marihuana, drie pakjes cocaïne, een precisieweegschaal en een geladen wapen met munitie. Alle spullen werden in beslag genomen."

De bestuurder is aangehouden, de passagier werd vrijgelaten. "Beiden waren reeds gekend bij de politie voor meerdere drugsfeiten."