Bart De Wever heeft genoeg gehoord en neemt drastisch besluit

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) heeft besloten dat een café in zijn stad de deuren voor drie maanden moet sluiten omdat er zich illegale feiten afspeelden.

Toen de politie de zaak controleerde, waren er zeven personen aanwezig. Enkele van hen hadden een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. Een van de aanwezigen was een joint aan het roken terwijl hij alvast een andere aan het rollen was.

"De politie stelde vast dat de zaak op de Turnhoutsebaan voor aanhoudende overlast zorgt, dat er regelmatig klanten langskomen in de zaak zonder iets te consumeren, die dan blijven rondhangen in de buurt. Bovendien vonden er in het verleden al meerdere druggerelateerde feiten plaats. Na de controle werd de zaak gerechtelijk verzegeld", klinkt het namens de stad Antwerpen.

Verstoring van de openbare orde

"De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in het café herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de verkoop, de aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs. De aanwezigheid van het café zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in de buurt."