Drie minderjarigen plegen home invasion met wapens en geweld: Buurtbewoners reageren geschokt

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Twee gemaskerde personen zijn een woning binnengedrongen en eisten geld. Het kwam tot een gevecht met een aanwezige in de woonst.

Het was woensdagnamiddag rond 16.30 uur toen twee gemaskerde personen een woning binnengedrongen in de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Een derde verdachte bleef buiten wachten.

"De twee verdachten bedreigden de bewoonster met een wapen en vroegen om geld. Het kwam tot een schermutseling met de 32-jarige ex-partner van de bewoonster", meldt politiezone CARMA.

Het slachtoffer raakte tijdens het gevecht gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De dieven vluchtten zonder buit weg in de richting van Peer.

Minderjarigen

De politie kon de drie verdachten aantreffen en arresteren. "Ze bleken alle drie minderjarig. Twee minderjarigen worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Hasselt, en één in Antwerpen."

De buurtbewoners reageren geschokt op de feiten. "Angstaanjagend, het komt steeds dichterbij", klinkt het op TVL. "Ze hadden de legerdienst nooit mogen afschaffen, dan was er meer karakter gekweekt bij die jongeren", vertelde een andere buurtbewoner.

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24