Familie vermoorde Sofie Muylle haalt uit naar dader: “Hij heeft er plezier aan beleefd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Focus/W-TV

Op het assisenproces tegen Alexandru Caliniuc is de familie van de vermoorde Sofie Muylle aan het woord geweest.

Sofie Muylle was slechts zes jaar toen haar moeder overleed na drie jaar ziek te zijn geweest. "We hadden een heel warm gezin. Als mama wegvalt, valt er veel weg. Papa was er altijd, maar ik was geen mama," zei vader Daniël Muylle.

Een nieuwe klap was de zelfmoord van haar oudste broer. "De helft van mijn leven is het kerkhof, ze liggen daar allemaal samen", ging de vader verder. "Mijn echtgenote, mijn zoon, mijn dochter, mijn schoonouders. Als ik daar vijf minuten sta, zie ik heel mijn leven."

Sofie Muylle had een drugsprobleem. "Ik weet dat mijn zus een heel belangrijke steunpilaar is verloren in haar leven”, voegde broer Stan daar aan toe. “Ze heeft steun gezocht bij mensen die even verloren liepen als haar. Eigenlijk was dat geen goede combinatie. Ze heeft haar vriendjes enorm veel gegeven, maar weinig gekregen. Ik heb met verschillende van die vriendjes problemen gehad, omdat ze mijn zus leegzogen."

Muylle kwam ook met de psychiatrie in aanraking. "Het is een babbelgat, ze is superdruk. De dag van vandaag krijg je direct de stempel ADHD, later is borderline vastgesteld. Maar voor mij is dat mijn zus.”

Stan is nog steeds onder de indruk van de beelden van zijn stervende zus die hij te zien kreeg. "Mijn bloed kookte. Mijn hart en mijn ziel zijn eruit gerukt geweest. Het werd zwart voor mijn ogen. Ik was buiten zinnen, ik was gebroken. Dat is een gevaarlijke zot, die kenmerken heeft van een psychopaat. Een sadist ook. Ik en mijn vader hebben meer gekregen dan levenslang. Ik moet nu zeggen tegen mijn kinderen dat er zulke zotten rondlopen, die mensen kapotmaken en er plezier aan beleven."