Feestje ten huize Van Quickenborne loopt helemaal uit de hand, politie razend: "Hoe laag kan je vallen?"

door: STS
 Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Een verjaardagsfeest ten huize Van Quickenborne is helemaal uit de hand gelopen. Er is een onderzoek gestart naar smaad tegen de politie.

Bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) werd er op 14 augustus feestgevierd. Enkele gasten raakten daarbij behoorlijk dronken.

Ze urineerden vervolgens tegen een politiecombi die dichtbij geparkeerd stond. Die lege combi diende ter afschrikking van criminelen. De minister krijgt immers politiebescherming sinds de drugsmaffia plannen had om hem te ontvoeren.

"Andere gasten stonden erop te kijken en er werd hartelijk gelachen. Volgens onze informatie zou ook Vincent Van Quickenborne het tafereel aanschouwd hebben", schrijft Het Nieuwsblad. Een politiecamera in de straat legde alles vast.

Vakbond ACV Politie was er als de kippen bij om te reageren op X: "Het ware staatsmanschap van Open Vld-coryfeeën komt naar boven. En Vincent Van Quickenborne stond erbij en keer ernaar. Duidelijk hoe ze over de politie denken. Hoe laag kan je vallen? Laat die beelden maar snel komen."

Een andere politievakbond, NSPV, vindt dat de minister niet kan aanblijven. "Ontslag!", klinkt het in een kort maar krachtig bericht op X.