Groepje jongeren slaat toe: "Bedreigd, bestolen en in elkaar geslagen"

door: STS
Politie - Hasselt
Afbeelding bron: Photonews

Een groep jongeren heeft drie andere jongeren bedreigd, bestolen en in elkaar geslagen. Vijf minderjarigen en een meerderjarige zijn opgepakt.

De feiten speelden zich op 12 september af, maar zijn nu pas door het parket van Leuven bekendgemaakt.

De drie slachtoffers werden op het voetbalveld van het Warandepark in Diest eerst verbaal aangevallen. "Om verdere problemen te vermijden, wilde het drietal de plaats verlaten, maar ze werden door een negental jongeren belaagd. Tijdens de verplaatsing in het Warandepark werden de jongeren omsingeld en kregen ze klappen."

"Na het verlaten van het park achtervolgden de verdachten het drietal tot in de binnenstad. Ze probeerden om de portefeuille van de slachtoffers uit hun achterzak te stelen."

Mes

"Op de parking van de KBC-bank werden twee slachtoffers slagen en gestampt waarbij er ook gepoogd werd om hun rugzak te stelen. Het derde slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn portefeuille leegmaken."

De politie kon vijf minderjarige verdachten en een meerderjarige verdachte oppakken. Sommigen bekenden geweld te hebben gebruikt.

"Eén van hen, een 18-jarige veelpleger uit Mechelen, werd voor de onderzoeksrechter in Leuven voorgeleid en werd op 15 september aangehouden. De minderjarigen moesten zich op 22 september voor de jeugdrechtbank verantwoorden."

Download nu de gratis app van Redactie24