Heeft Marc Dutroux iets te maken met meisje (18) dat in 1993 verdween? "Ze past perfect in zijn rijtje slachtoffers"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Heeft Marc Dutroux nóg een slachtoffer gemaakt? Dat wil het Nederlandse gerecht nu gaan uitzoeken.

De 18-jarige studente Tanja Groen verdween op 31 augustus 1993 in de buurt van Maastricht. Ze reed toen na een feestje met de fiets terug naar haar kot. Haar verdwijning werd nooit opgelost.

Nederland wil aan de hand van nieuw DNA-onderzoek proberen om een spoor te vinden. Daarvoor wil men DNA-materiaal uit de huizen en bestelwagens van Marc Dutroux vergelijken.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne bevestigde dit op de Nederlandse televisie. "Ik kan zeggen dat er een rechtshulpverzoek is geformuleerd door de Nederlandse Justitie aan het parket-generaal in Luik."

"Ik hoop dat bijna 30 jaar na de feiten de waarheid aan de oppervlakte kan komen. België zal in elk geval zijn medewerking verlenen."

Checklist

"Het cold case team van de politie van Nederlands-Limburg is heel wat verificaties aan het doen. Ze hebben een checklist van de zaken die nog moeten gebeuren", legde Faroek Özgünes uit op VTM.

"En het vergelijken van een onbekend vrouwelijk DNA-spoor dat aangetroffen is in de woning van Dutroux met het DNA van Tanja Groen is nooit eerder gebeurd. Dus dat is wat ze nu aan het doen zijn. Maar er is op zich geen enkele concrete aanwijzing."

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vertelde in februari aan Het Laatste Nieuws dat Tanja Groen "perfect paste in het rijtje van slachtoffers van Marc Dutroux".

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24