Help de politie deze man te vinden: Vrouw van fiets geslagen en verkracht

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Wees op je hoede wanneer je deze man ziet en bel meteen de politie. Hij heeft een vrouw van haar fiets geslagen en haar verkracht.

De feiten deden zich op dinsdag 4 juni 2024 voor. Omstreeks 22.00 uur fietste een vrouw in de Verkortingsdijk in Kruibeke. Ze was vertrokken in Sint-Niklaas en reed met de fiets naar de veerdienst over de Schelde tussen Bazel en Hemiksem.

"Tijdens de rit achtervolgde de verdachte haar op een zwarte elektrische fiets. Na een tijdje zag ze de verdachte niet meer, maar in de Verkortingsdijk sloeg hij haar plots op de achterzijde van haar hoofd en nek en kwam ze ten val in het hoge struikgewas. De verdachte verstopte beide fietsen in het struikgewas, sloeg haar en verkrachtte haar."

Littekens door acne

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen is er een opsporingsbericht verspreid. "De verdachte is tussen 25 en 30 jaar oud, mager gebouwd en ongeveer 1m70 groot. Hij heeft donkere ogen, donker, kort haar, dikke wenkbrauwen en een bleke, vale huid met littekens, vermoedelijk door acne. Hij heeft een lage stem."

"Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij, namelijk een zwarte broek, een zwarte broeksriem, een zwarte trui met kap en groot logo op de borst, zwarte skateschoenen tot aan de enkel en een zwarte sjaal of buff. Hij had ook een zwarte rugzak bij."

Zwarte elektrische fiets

"De man verplaatste zich met een zwarte elektrische fiets, zonder fietstassen. Tussen 22.10 en 22.30 uur fietste hij in de Bramensdam, de Heirstraat, de Gauwstraat, de Portugezenstraat, de Hoogstraat, de Daalstraat, de Nieuwe baan, de Lamperstraat, de Koning Astridplein, de Lange Gaanweg en de Verkortingsdijk."

De politie vraagt mensen die deze persoon gezien hebben of over camerabeelden uit de buurt beschikken om contact op te nemen via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.