Jef Vermassen en moeder van Ilse Uyttersprot zitten met grote vraag: "Ze wil dat weten van de moordenaar"

door: STS
Jef Vermassen - Ilse Uyttersprot
Afbeelding bron: Photonews

Jef Vermassen, de advocaat van de moeder van de vermoorde politica Ilse Uyttersprot, bereidt zich samen met haar voor op het assisenproces.

Ze zijn op zoek naar antwoorden, zoals de exacte beweegreden waarom de verdachte Uyttersprot twee jaar geleden om het leven bracht.

"Ik heb met de moeder het dossier besproken, dus ze weet wat daarin staat. Maar eigenlijk is dat toch nog een punt dat uitgeklaard moet worden op de zitting. Wat voor haar zeer belangrijk is - dat is bij elk slachtoffer zo - is weten waarom iemand iets gedaan heeft. En daar wacht zij op", zei Jef Vermassen op TV Oost.

"Ze wil uit zijn mond horen waarom hij dat gedaan heeft. Dat is toch wel een belangrijk punt om rust te vinden en aan het rouwverwerkingsproces te kunnen beginnen."

"Voor de moeder gaat dit een heel zware periode zijn. Ze had maar één dochter. Die kwam alle dagen bij haar als ze kon. Ze hadden een heel nauwe band. Dat verlies is immens."

"Het assisenproces gaat die wonde weer openrijten. Nadien komt wel de verwerking. Maar we zitten nu in de fase waarin we ons voorbereiden op het proces. Dat is altijd een pijnlijke periode, ook voor de moeder van Ilse Uyttersprot. Daar begeleid ik haar zo goed mogelijk in."