Jongeman (19) vertelt gruwelijke verhaal waarom hij leerkracht doodstak

door: BVDO

In Bergen werd vorig weekend een leerkracht en pastoraal medewerker dood aangetroffen. Hij was om het leven gebracht met messteken.

De leerkracht en pastoraal medewerker werd om het leven gebracht met messteken. Al snel kwam een 19-jarige jongeman in beeld voor de feiten.

Een vriendin van de vermoedelijke dader heeft aan de Waalse krant La Capitale het verhaal gedaan hoe het zover kon komen. Na de feiten belde de jongeman haar hysterisch immers op.

“”Hij zei dat de leraar had geprobeerd hem seksueel te misbruiken en dat hij had meegenomen wat er voor handen was om zichzelf te verdedigen”, klinkt het in de krant. Er wordt dan ook gesproken van wettelijke zelfverdediging.

Onderzoek zal moeten uitwijzen of de dood van de leerkracht het gevolg is van de gruwelijke feiten die zich er zouden afgespeeld hebben.

De directeur van de school waar de overleden man werkt wil voorlopig geen verdere commentaar geven. “Wat mij betreft was de leraar onberispelijk in de contacten die ik met hem had en die hij met zijn leerlingen had”, is daar te horen.