Kan jij de politie helpen? Mountainbiker grijpt naar billen van vrouwen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde heeft de federale politie een opsporingsbericht verspreid van een man die meerdere vrouwen heeft aangerand.

De man sloeg drie keer toe in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode. Zijn slachtoffers waren vrouwen die in het bos aan het lopen waren.

De man, die zich op een mountainbike verplaatste, ging telkens op dezelfde manier te werk.

"Nadat hij de vrouwen kruiste, draaide hij zich om en ging hij traag achter hen fietsen, om hen dan aan te raken aan de billen. Hij sprak de slachtoffers aan in het Frans en het Engels en grijnsde naar hen", klinkt het bij de politie.

Eén van de slachtoffers filmde enkele dagen na de feiten een man in de buurt van het Zoniënwoud. "Zij vermoedt dat het om de dader gaat. Het kan zijn dat deze man niets met de feiten te maken heeft, maar ook in dat geval willen de speurders met hem spreken, zodat deze piste kan worden uitgesloten."

Persoonsbeschrijving

De man is rond de 25 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huidskleur, donker haar en donkere ogen. Op het ogenblik dat hij gefilmd werd, droeg hij een werkbroek, een grijze T-shirt, handschoenen en een zwarte rugzak. Hij verplaatste zich op een blauwe mountainbike en droeg een blauwe helm.

"Wie informatie heeft of wie vermoedt door dezelfde persoon te zijn aangerand en daar geen aangifte van deed, wordt gevraagd om zich te melden op het nummer 0800/30.300."

Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie