"Meer inbraken wanneer de dagen beginnen korten": Gratis advies van inbraakpreventie-adviseur

door: WVDS
dief breekt in woning in
Afbeelding bron: Pixabay

Het wordt sneller donker en dan stijgt jaarlijks opnieuw het aantal inbraken in woningen. Niemand wil hiermee geconfronteerd worden, dus is het beveiligen van je woning van cruciaal belang.

“We kunnen momenteel nog geen analyse maken aan de hand van cijfers of er momenteel meer of minder woninginbraken gebeuren ten opzichte van vorig jaar”, stelt Michel Migom, woordvoerder van Politie Antwerpen aan Redactie24.

“De algemene cijfers over woninginbraken, worden éénmaal per jaar opgesteld en gecommuniceerd. Het is wel klassiek dat wanneer de dagen beginnen korten er meer inbraken gemeld worden.” 

Beveiligingstips

Je kan je woning op verschillende manieren beveiligen: beveiligingssloten aanbrengen, waardevolle spullen oplijsten en fotograferen, licht aanlaten als je niet thuis bent. Dat en nog veel meer tips vind je op een speciaal daarvoor ontwikkelde website. 

“Jaarlijks is er een nationale actie tegen woninginbraken onder de noemer ‘1 dag niet’. Op de website www.1dagniet.be vind je enorm veel preventietips om je woning te beschermen tegen inbraken.”

Je vindt op deze website tevens een promotiefilmpje om advies in te winnen bij een diefstalpreventie-adviseur. Hij analyseert gratis je woning en biedt advies aan om je woning nog beter te beveiligen.