Minderjarige dieven slaan toe in park: "Slachtoffer had net geld afgehaald"

door: STS
misdaad criminaliteit
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een jongeman is in een park bedreigd, geslagen en bestolen geworden door drie minderjarigen. De politie kon hen oppakken.

De feiten speelden zich op 26 januari af. Een 20-jarige man uit Nijlen bevond zich in het park Tuin de Walque in Leuven. Hij was net geld gaan afhalen en werd vergezeld door drie minderjarigen.

"In het park merkte het slachtoffer op dat één van de jongeren plots een vuurwapen vasthad. Er werd hem meegedeeld dat het een echt wapen was, waarop de verdachte een lader in het wapen stak", meldt het parket.

"Het slachtoffer verklaart driemaal op het hoofd geslagen te zijn geweest met het pistool. Het geld werd uit zijn handen genomen. Tijdens de vlucht van het slachtoffer zou er een keer geschoten zijn op hem, maar hij werd niet geraakt."

De jongeman verwittigde de politie, maar de daders konden niet meer aangetroffen worden in de buurt. Ze konden wel herkend worden op beelden van camera's.

"Bij verdere patrouilles tijdens de dag konden de verdachten opnieuw worden aangetroffen in Tuin de Walque. Een buurtbewoner kon meedelen dat de drie jongeren met een betonijzer de grond aan het verschuiven waren. Bij verder nazicht konden agenten op deze plaats een doosje met een alarmpistool in de grond aantreffen."

Jeugdrechter

De drie verdachten werden gearresteerd. Het gaat om jongens van 16 en 17 jaar oud, afkomstig uit Herent, Kessel-Lo en Leuven. Ze ontkenden iets met de feiten te maken te hebben. De jeugdrechter plaatste hen in een gesloten instelling.