Mindervalide man in elkaar geslagen door groepje jongeren: "Hij moet geopereerd worden"

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Een mindervalide man is aangevallen geworden door een groepje jongeren nadat hij het opnam voor een andere jongen, die ook rake klappen kreeg.

Het incident deed zich voor in het Antwerpse. De zoon van de mindervalide man deelde diens verhaal op Facebook.

"Mijn vader en een onbekende jongen zijn op het ponton van Linkeroever aangevallen door vijf jongeren van om en bij de 15 jaar", luidt het.

"Zij gaven de jongen, van dezelfde leeftijd, uit het niets drie rake klappen in het aangezicht. Ze wilden ook zijn step afpakken."

Afschuw

"Vol afschuw is mijn vader van zijn fiets afgestapt om te vragen of ze hun gedrag normaal vonden en waarom ze dit uit het niets bij een wildvreemde jongen deden."

"Een van de jongens werd agressief en haalde uit naar mijn vader. Er volgde een korte schermutseling en ze zijn samen op de grond beland. Dit zagen de andere jongeren als de perfecte kans om mijn vader een paar rake klappen op het hoofd te geven."

Operatie

Twee omstaanders belden de hulpdiensten. "Mijn vader heeft een gebroken enkel en zal geopereerd moeten worden. Hij is mindervalide en had nog maar één goed been, dat nu in het gips ligt."

De Antwerpse politie heeft naar aanleiding van de feiten een proces-verbaal opgesteld. Er werd een onderzoek ingesteld, meldt ATV.