Oplichter besteelt bejaarden en gehandicapten: “Hij verziekt de maatschappij”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay

Een oplichter heeft er niets beter op gevonden dan bejaarden en gehandicapten te beroven. Ook opa’s die op hun kleinkinderen passen besteelt de oplichter.

De oplichter is Driss M. Het ‘Laatste Nieuws’ schrijft dat de Marokkaan op z’n vijfde naar België verhuisde. Hij liep al negentien veroordelingen op en zit nu een celstraf uit van 4 jaar en riskeert nu nog eens vijf jaar extra.

Driss M. raakte door zijn werk in de horeca verslaafd aan cocaïne. Hij betaalde zijn drugs door andere te bestelen. Hij werd gevat toen hij na een wisseltruc één van zijn teenslippers verloor in de gang. De politie moest zo op zoek gaan naar een fietser met één teenslipper en vonden de dader al snel.

De oplichter deed zich voor als ‘pakjeskoerier’. Hij maakt een 57-jarige gehandicapte man uit Berchem 70 euro afhandig en ging daarna met die zijn bankkaart twee keer 170 euro afhalen. Hugo Coveliers verdedigt de bejaarde man in deze zaak. “Driss M. verziekt de maatschappij”, zei de advocaat over de oplichter.

Opa met kleinkind
Driss M. lichtte ook een vrouw op die voor haar bejaarde buurman boodschappen deed. Hij vroeg haar om een pakje aan te nemen en ook wat geld te wisselen. De vrouw gaf hem twee briefjes van 20 euro en zag de oplichter daarna niet meer terug.

Ook een opa die ‘s morgens aan het spelen was met zijn kleinkind vroeg hij om geld te wisselen. Van hem kreeg Driss M. 2 briefjes van 20 euro, waarna hij wegvluchtte met de fiets.

Een uitspraak in de zaak komt er op 12 augustus.

Tags oplichter