Opmerkelijk voorval aan tankstation: Voor tienduizenden liters gratis getankt

door: STS
Tanken - diesel
Afbeelding bron: Photonews

De uitbater van een tankstation heeft woensdag iets vreemds opgemerkt. Hij aarzelde niet en belde de politie.

Aan het tankstation in het Oost-Vlaamse Kruisem stond de chauffeur van een kleine vrachtwagen met Franse nummerplaten te tanken. "De uitbater merkte op dat de man gedurende lange tijd aan het tanken was, en dit al voor bijna 900 liter", meldt het parket.

De uitbater verwittigde de politie, terwijl twee van zijn chauffeurs met hun vrachtwagens het voertuig van de verdachte blokkeerden. Die sloeg te voet op de vlucht maar kon wat verder ingerekend worden. Agenten van politiezone Vlaamse Ardennen konden hem arresteren en meenemen voor verhoor.

Intussen is duidelijk wat er aan de hand was. In de laadruimte van het voertuig stonden verschillende plastic vaten opgesteld. De diesel werd in die vaten, met elk een inhoud van 1.000 liter, gepompt.

"De verdachte paste vermoedelijk de techniek skimming toe", leg het parket uit. "Hierbij worden betaalkaarten van tankstations vervalst of gekopieerd. Daarmee worden grote hoeveelheden brandstof buitgemaakt, met grote financiële nadelen tot gevolg."

De diefstallen waren al enkele weken gaande, waarbij er verschillende voertuigen met valse nummerplaten gebruikt werden, en verschillende tankkaarten. Er zou op die manier 70.000 à 80.000 liter getankt zijn.

De onderzoeksrechter besliste de 42-jarige Roemeen aan te houden. Er wordt onderzocht of hij tot een bende behoort.