Paniek op de markt: Vrachtwagen van 7,5 ton dendert tussen kraampjes en bezoekers

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De marktkramers en bezoekers van de markt in Deurne zijn opgeschrikt geworden door een zware vrachtwagen, die daar helemaal niet had mogen rijden.

"De chauffeur reed over een markt die in volle gang was. Om de afgesloten straat in te rijden, had de bestuurder verschillende overtredingen begaan", vertelt de politie.

"De bezoekers en de marktkramers legden ons uit welke gevaarlijke situatie zich had voorgedaan."

De vrachtwagen was op dat moment echter al vertrokken, dus werd het onderzoek voortgezet op het politiebureau. "Op camerabeelden was te zien dat de vrachtwagen tegen de richting de Ten Eeckhovelei kwam inrijden vanuit de Gryspeerstraat. De chauffeur moest bij het oprijden van de markt eerst een nadarafsluiting ontwijken."

"Daarna reed de vrachtwagen van goed 7,5 ton zigzag tussen de bezoekers van de markt en de verschillende marktkramen, tot hij op het einde van de markt op zijn bestemming aankwam."

Overtredingen

"We noteerden verschillende inbreuken, zoals het in gevaar brengen van andere weggebruikers, het negeren van het verkeersbord C1, wat een verboden richting aangeeft, en tot slot ook nog het bord C3, dat een verboden toegang kenbaar maakt."

"De GAS-ambtenaar zal langs zijn kant ook de nodige inbreuken weerhouden wat het rijgedrag op de markt betreft."

De politie kon met behulp van de werkgever van de chauffeur de locatie van de vrachtwagen bepalen. In Turnhout werd het voertuig onderschept.

"De uitlezing van de tachograaf leerde dat de chauffeur zich niet aan zijn rij- en rusttijden had gehouden. Er was aan boord ook geen verplicht correct materiaal aanwezig om een meetprotocol van de uitlezen af te drukken."

Het Antwerpse parket liet de trekker en de oplegger bestuurlijk in beslag nemen. Het rijbewijs van de chauffeur werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.