Papa van kindjes die stierven in brand wordt verdacht: "Hij zei dat hij het kot in brand ging steken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De vader van Kyara (4) en Kyano (8), de twee kinderen die stierven in een felle woningbrand in Puurs-Sint-Amands, is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het vuur aangestoken te hebben.

"De branddeskundige kan de oorzaak van de brand niet met zekerheid aanduiden. Politiezone Rivierenland ging in opdracht van de onderzoeksrechter op zoek naar de vader van de kinderen. Het koppel leefde al enige tijd gescheiden. Een wijkagent trof de 34-jarige man maandagmiddag aan in Buggenhout", legt het parket uit.

"De 34-jarige man heeft maandagavond een verklaring afgelegd bij de recherche van politiezone Rivierenland. Na dat verhoor en met de elementen die op dit moment in het dossier bekend zijn, heeft de onderzoeksrechter beslist om de vader voor te leiden. Hij werd daarna onder aanhoudingsmandaat geplaatst."

De man wordt verdacht van opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand en met de dood tot gevolg.

Een kennis zag het drama naar eigen zeggen aankomen. "We wisten onmiddellijk dat hij achter die brand zat. Hij had er de laatste weken in zijn entourage meermaals mee gedreigd: 'Ik ga het kot in brand steken, dan is ze alles kwijt'", vertelde deze persoon aan Het Nieuwsblad.