Politie is dringend op zoek naar deze uiterst gevaarlijke man

door: STS
Robotfoto home invasion Landen
Afbeelding bron: Federale politie

Op vraag van het parket van Leuven heeft de federale politie een robotfoto verspreid van één van de mannen die een home invasion pleegden bij een bejaard echtpaar.

De twee drongen maandagavond een woning in de Keibergstraat in Neerwinden (Landen) binnen. De bewoners, een man van 77 jaar en een vrouw van 75 jaar, werden vastgebonden en bedreigd met een pistool (lees hier meer over de feiten).

De politie probeert de daders, die nog spoorloos zijn, te vinden. "Het waren twee gewapende mannen die donkere kledij droegen. Ze spraken Nederlands maar één van hen had een accent."

"Van één dader kon een robotfoto gemaakt worden. Hij is tussen de 1m65 en 1m75 lang en droeg een vissershoedje."

"De speurders zijn ook op zoek naar getuigen die verdachte handelingen gezien hebben in de buurt van de woning in Neerwinden-centrum of mensen die camerabeelden hebben van in de buurt van de feiten en deze nog niet hebben overgemaakt aan de politie. Alle informatie over deze zaak is nuttig voor het onderzoek. Discretie wordt verzekerd."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30.300.