Politievakbond legt link tussen rellen en moord op agent twee weken geleden

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Na de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Marokko braken in Brussel rellen uit. Volgens de politievakbond VSOA hadden die niks met voetbal te maken.

Heel wat politici reageerden zondag ontzet op de rellen in Brussel na de voetbalmatch tussen België en Marokko. Al is voor iedereen duidelijk dat dit niks met voetbal te maken heeft.

De rellen waren verwacht, maar toch liep het uit de hand, ondanks het feit dat er heel wat ordediensten paraat stonden om precies dit te vermijden.

“Ik maak geen verwijten naar de ordediensten, zij moeten ondergaan”, zegt Vincent Houssin, ondervoorzitter van de grootste politievakbond VSOA, in De Ochtend op Radio 1.

Hij legt ook de link met de moord op de agent in Schaarbeek. “Er zijn meer dan 20 no-gozones in Brussel, ook de moord op de agent twee weken geleden was in zo'n no-gozone. De politiek heeft die no-gozones altijd ontkend.”

“Het is misplaatst om te zeggen dat het hier over enkelingen gaat, over jongeren. De meeste jongeren zijn zo niet. Het gaat hier echt om zware bendes die de criminaliteit domineren, velen van hen zijn bekend bij de politie, maar ze zijn in zo'n massa moeilijk te identificeren.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24