Terreurdreiging: Politie heeft hem te pakken: Dit was zijn afschuwelijke plan

door: STS
Politie - speciale eenheden
Afbeelding bron: Photonews

De man die ermee dreigde een aanslag te zullen plegen in België, is door de politie gevonden en opgepakt kunnen worden. Hij wilde "sterven als een martelaar, in een explosie".

De man stapte dinsdag naar een officiële instantie in Brussel. Die instantie wil absoluut anoniem blijven, was te horen op VTM.

De man is een 23-jarige Palestijn, die verklaarde dat hij wilde sterven als een martelaar, in een explosie. Omdat zijn hele familie was omgekomen in de Gazastrook, zo zei hij. Daarna vertrok hij.

De politie en de veiligheidsdiensten stelden een zoektocht in naar de man. Woensdag kon hij aangetroffen worden in een hotel in Anderlecht.

"De politie zou getipt zijn over het feit dat hij daar zat. Ze zijn er uiteraard meteen naartoe gegaan en ze hebben hem kunnen oppakken", klonk het op de commerciële zender.

"Over zijn motieven is voorlopig nog niet echt iets bekend. Heeft die man, die in volle rouw is omdat zijn hele familie werd vermoord, in een emotionele bui gehandeld?"

"Hij was ook wanhopig. Hij wou in ons land blijven, want hij had hier asiel aangevraagd, maar nog niet gekregen. In zo'n toestand doet men al eens uitspraken die men achteraf niet meent."

"Hij stond internationaal geseind. De politie was op zoek naar hem, dat zou door een speciale afdeling gebeurd zijn, de terro-afdeling. Dat toont toch allemaal aan dat ze die dreiging heel serieus genomen hebben."