Terroristen komen Europa binnen om aanslagen te plegen en laten zich registreren als asielzoeker

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende inlichtingendiensten waarschuwen voor nieuwe aanslagen. Terroristen zouden al in Europa zijn om verschillende aanslagen te plegen.

Het gaat om moslimterroristen die onlangs zijn binnengesmokkeld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de aangrenzende landen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het parket van Karlsruhe heeft al opdracht gegeven aan de Federale Recherche (BKA) om een onderzoek te openen naar terroristen die het land zijn binnengekomen als asielzoekers.

Een medewerker van de staatsveiligheid is niet verrast. “Net voor de grens vernietigen ze hun identiteitskaarten, noemen ze een willekeurig land van herkomst en vragen dan asiel aan onder een valse naam. Hoe moeten we dan weten of er een terrorist voor ons staat?”

19 mannen in Verenigd Koninkrijk

Ook bronnen binnen de Britse veiligheidsdiensten melden gelijkaardige feiten. Vermoedelijk zijn 19 terroristen het land binnengeraakt door met kleine bootjes het Kanaal over te steken. Dat schrijft The Daily Mail.

Ze hebben allemaal banden met IS en vertrokken vanuit het noorden van Frankrijk illegaal naar het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben zich vermoedelijk opgesplitst en hun intrek genomen in verschillende hotels.

Intussen weet men wel over wie het gaat. Het probleem is dat ze niet het land kunnen uitgezet worden omdat ze asiel aangevraagd hebben. Ze worden voortdurend in de gaten gehouden door de veiligheidsdiensten.