Verdachte brandstichting asielcentrum zette opmerkelijk bericht op Facebook

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De zestiger die samen met zijn partner in de gevangenis zit op verdenking van brandstichting in het toekomstige asielcentrum van Bilzen, zegt onschuldig te zijn.

Het gebouw in Bilzen, dat onderdak moest gaan bieden aan asielzoekers, ging in de nacht van 10 op 11 november 2019 deels in vlammen op. Het vuur bleek aangestoken.

De twee opgepakte verdachten ontkennen betrokken te zijn. "Op het ogenblik dat de brand volgens de deskundigen ontstaan is, zat die man nog op 150 kilometer van Bilzen. Hij was in Assenede, op een feest met 70 aanwezigen. Hij is pas rond middernacht, half één, teruggekeerd naar Limburg", verklaarde zijn advocaat tegenover VTM. Ook de advocate van zijn partner zegt dat haar cliënte niet betrokken was bij de brand.

Facebook

De man ging na de brand wel ter plaatse een kijkje nemen. Hij nam er een foto en plaatste die op Facebook. Hij schreef erbij: "Het feestje kan beginnen. De barbecue is aan." Dat bericht werd later verwijderd.

De raadkamer van Tongeren besliste vandaag om de beide verdachten onder strikte voorwaarden vrij te laten. Maar het parket van Limburg tekende hoger beroep aan tegen deze beslissing.