Verrassende wending in onopgeloste moord: Twee vrouwen (62 en 70) opgepakt

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Een onopgeloste moordzaak uit 2008 heeft een nieuwe wending gekregen. Twee vrouwen werden deze week opgepakt en verhoord. Eén van de twee werd aangehouden, de andere werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Alles draait om de moord op een 27-jarige Antwerpenaar, in 2008. De zaak werd een zogenaamde cold case, een zaak die niet opgelost kon worden.

"Op 26 juni 2008 werd er aangifte gedaan van de onrustwekkende verdwijning van een 27-jarige Antwerpenaar. De man zou zich bevinden in een crimineel milieu", legt het parket uit.

"De wagen van de Antwerpenaar werd zes maanden later in het Nederlandse Roosendaal teruggevonden, maar de twintiger zelf is nooit meer opgedoken."

"In het onderzoek dat volgde, kon er ook geen doorbraak gerealiseerd worden. Het lichaam van de twintiger werd ook nooit gevonden."

Huiszoekingen

"Drie jaar geleden werd het dossier opnieuw geanalyseerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen en begin 2021 werd het gerechtelijk onderzoek hervat. Dat heeft afgelopen donderdag geleid tot vier huiszoekingen in Koekelberg, Edingen en Halle."

"Twee vrouwen van 62 en 70 jaar werden gearresteerd en verhoord. Vrijdag verschenen ze voor de onderzoeksrechter. De 62-jarige vrouw werd aangehouden, de 70-jarige vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden."

Extra onderzoek

"Het hernieuwde onderzoek heeft op dit moment meer duidelijkheid gebracht over wat er met de Antwerpenaar is gebeurd, maar er is nog extra onderzoek nodig. De speurders van FGP Antwerpen gaan dus met de nieuwe info verder aan de slag."

"De familie van de vermiste man is intussen op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen door de maatschappelijke assistente bij de federale politie."