Vreselijk: Twee mannen slaan 74-jarige dakloze in elkaar in kapel

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie is op zoek naar twee personen die een bejaarde dakloze man in elkaar hebben geslagen. Dat gebeurde in Limburg.

Het was zaterdagochtend rond 06.40 uur toen het slachtoffer lag te slapen in de Lourdeskapel op de Weertersteenweg in Kinrooi. Plots werd hij door twee mannen mannen gewekt.

"Ze vroegen of hij geld nodig had. Het slachtoffer antwoordde hierop negatief. Het tweetal vertrok en keerde even later terug. Ditmaal werd het slachtoffer bedreigd en vroegen de verdachten geld", klinkt het bij de lokale politie."

"De man zei dat hij geen geld had en werd daarop geslagen en gestampt. Het duo vluchtte weg in ongekende richting. Het slachtoffer kon hulp vragen in een krantenwinkel in de buurt. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht."

De politie is op zoek naar de verdachten en geeft een beschrijving van het duo: "De eerste is ongeveer 1m80 groot, met een normale lichaamsbouw. Hij heeft ros haar en een snor. Hij droeg een pet en sprak algemeen Nederlands."

"De tweede verdachte is kleiner dan 1m80, met een normale lichaamsbouw. Hij droeg een donker mondmasker met print." Wie info heeft kan de politie contacteren op het nummer 089/39.14.10.