“Wie heeft hem dan doodgeschoten? Spoken?” Onbegrip over vrijlating verdachten

door: BVDO
Politie - Luik
Afbeelding bron: Photonews

28 jongeren werden vrijdag in Luik opgepakt na de moordende raid op een man, maar zondag zijn ze allemaal vrijgelaten. En dat begrijpen veel mensen niet.

De politie pakte vrijdagavond 28 jongeren van Tsjetsjeense origine op in de Luikse voorstad Bressoux. Zij werden verdacht van een moordpartij met zware wapens. Het parket bevestigde zondag dat ze allemaal vrijgelaten zijn.

Een 39-jarige man van Tsjetsjeense origine werd in Bressoux door een bende gemaskerde mannen met baseballbats aangevallen. Toen hij wilde wegrijden botste hij op geparkeerde auto’s. Hij werd beschoten en overleed in het ziekenhuis.

Het parket bevestigt nogmaals dat het om een confrontatie ging tussen een Tsjetsjeense en Koerdische jongerenbende. De feiten waren een gevolg van een vechtpartij op donderdag aan een tankstation in Luik.

Op sociale media kwamen al snel reacties los. “Allemaal vrijgelaten? Wie heeft de man dan gelyncht en doodgeschoten? Spoken?”, vraagt Dyab Abou Jahjah zich af.

Ook Theo Francken stelt zijn vragen bij de vrijlating. “Stoere praatjes, slappe daadjes. Zoals ik voorspelde, geen enkele opsluiting. Deze regering zal helemaal niemand het land uitzetten. Stop toch met uw getoeter. Niemand gelooft u”, haalt Francken uit naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.