Zware vuurwapens, granaat en nog meer: Huiszoeking bij 52-jarige vrouw levert verrassend resultaat op

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie is donderdag binnengevallen bij een vrouw van 52 jaar. Er werden onder meer zware vuurwapens aangetroffen bij haar.

De huiszoeking werd uitgevoerd in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermeende criminele organisatie.

"Die zich zou hebben beziggehouden met grootschalige handel in cocaïne, inbreuken op de wapenwetgeving en wederrechtelijke vrijheidsberovingen", legt het parket van Antwerpen uit.

"Na de eerdere tussenkomsten werd het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen verdergezet. Op die manier kwam een 52-jarige vrouw uit Putte in beeld."

"Tijdens een huiszoeking op haar adres werden verschillende zware vuurwapens, een actieve granaat, verschillende laders van vuurwapens en een aanzienlijke hoeveel patronen van diverse kalibers aangetroffen."

"Daarnaast vonden de speurders ook werkkledij van de Antwerpse haven. Mogelijk was dat adres een opslagplaats voor de criminele organisatie."

"Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen waarvoor de voorwerpen gebruikt werden of zouden kunnen worden."

De vrouw is voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Die besliste om haar aan te houden. Dinsdag moet de raadkamer in Mechelen beslissen of ze aangehouden blijft.