Bram Verbruggen ziet duidelijk verschil: "Kletsnat, dat wordt de mindere dag van het weekend"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Bram Verbruggen weet welk weer we dit weekend krijgen. Hij ziet één dag in het water vallen, met flink wat neerslag.

Vrijdag werd het 13 à 14 graden in het binnenland en 12 graden aan de kust. Het bleef niet droog, want er trok een regenzone van west naar oost. "Tegen de avond gaat die Vlaanderen verlaten hebben. Limburg gaat het langst te maken hebben met het regenweer en de wolken", zei Bram Verbruggen op Radio2.

De komende nacht komen de minima uit op 7 à 8 graden in Vlaanderen. "Er zijn veel lage wolken, misschien dat er tegen zaterdagochtend hier en daar zich wat nevel of een eventueel een mistbank kan vormen."

Zaterdag wordt het 12 graden. "We krijgen behoorlijk weer voor de tijd van het jaar. Misschien valt er een bui in de provincies Antwerpen en Limburg, maar op de meeste plaatsen gaan we het wel droog houden. Er zijn veel wolkenvelden, en af een toe een enkele opklaring."

Voor zondag heeft Bram Verbruggen minder goed nieuws. "Dat wordt de mindere dag van het weekend. We krijgen regen die van west naar oost trekt. Het gaat om vijf tot vijftien liter water per vierkante meter. Echt een kletsnatte dag dus."

"'s Ochtends gaat het beginnen te regenen in het westen. Pas rond de middag bereikt de regen het oosten van het land. Er zal ook een goed voelbare wind staan, bij een graad of 10."