Frank Deboosere voorspelt: "Die dag moeten we door een zure appel bijten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere voorspelt een ijskoude nacht. Maar daarna krijgen we - overdag - positieve temperaturen. Maandag wordt pittig: dan is er kans op aanvriezende regen.

"We zitten in koude, droge lucht. Het bleef vrijdag vriezen, met -1 à -2 graden in het westen van het land. In de Kempen en in de Ardennen bedroegen de maxima -3 tot -5 graden", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht wordt het -6 tot -10 graden. Er staat een matige oostenwind. Zaterdag krijgen we opnieuw veel zon, met na de middag een paar hoge wolkensluiers. Het wordt wat minder koud, met temperaturen van 1 tot 2 graden in Vlaanderen. In de Kempen blijft het wellicht lichtjes vriezen."

Gladde wegen

"Daarna volgt opnieuw een vriesnacht, met temperaturen van -4 tot -8 graden. Zondag halen we 5 tot 6 graden. Maandag moeten we nog even door een zure appel bijten, want dan komt er een neerslagzone vanuit het westen. De maxima halen 4 graden, maar de grond zal nog bevroren zijn. Dus de eerste regen zou kunnen aanvriezen en voor spekgladde wegen kunnen zorgen."