Frank Duboccage heeft niet zo leuk nieuws over het weer: "Heel die periode nog"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: VTM

Weerman Frank Duboccage heeft de weerkaarten bekeken en concludeert dat het nog een hele tijd koud blijft, met maxima die net boven het vriespunt zullen liggen.

Zaterdag werd een voornamelijk grijze dag, die met mist startte. "Maar er waren ook locaties waar de zon erdoor kwam. Bijvoorbeeld in het westen en in de Ardennen", zei Duboccage op VTM.

Het bleef droog, bij temperaturen van 0 tot 2 graden in het binnenland en 3 graden aan de kust.

Vannacht gaat het overal vriezen, bij minima van -1 in de Kempen en -2 in het binnenland, tot -3 graden aan de kust. "Het kan plaatselijk glad worden door rijm- of ijsplekken."

"In de loop van de nacht zou het kunnen dat vanuit Frankrijk een paar sneeuwbuien het westen van het land gaan bereiken. In het centrum en het oosten blijft het wel droog."

Zondag wordt een dag met veel bewolking. Het wordt niet warmer dan 1 graad. "In de ochtend is er hier en daar nog een enkel vlokje sneeuw mogelijk. Na de middag zal het droog zijn."

"Heel de periode tot volgend weekend zal het kwik nauwelijks boven het vriespunt uitkomen. Elke nacht zal het licht en soms zelfs matig vriezen", voorspelt Duboccage.