Frank Duboccage heeft teleurstellend nieuws over het weer

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Frank Duboccage ziet voorlopig geen periode met zomers weer aankomen. Zelfs op dinsdag, de dag waar 28 graden voor voorspeld was, zou het volgens de weerman slechts 25 graden worden.

Zaterdag wordt het tot 21 graden warm in het binnenland. Het blijft zo goed als droog, op mogelijk een enkele bui in het noordwesten na. Er staat een vrij krachtige wind in het binnenland en krachtig aan zee, met windstoten tot 70 à 80 km/u. 

Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 10 tot 12 graden. "Vanavond is het op de meeste plaatsen droog, met zelfs mooie zonnige perioden", zei Frank Duboccage op VTM. "Alleen aan de kust is nog een enkele bui mogelijk. Richting middernacht neemt de wind af en wordt het een pak rustiger."

Weer voor zondag

Zondag wordt het 19 graden "De dag gaat nog droog van start, maar al snel gaan er buien zich verspreiden over grote delen van het land, zeker over grote delen van Vlaanderen. In de Ardennen lijkt het wel zo goed als droog te blijven."

Wat doet het weer de komende dagen?

"De komende dagen gaat het geleidelijk warmer worden, met dinsdag een hoogtepunt van 25 graden. Maar daarna koelt het weer af, om volgende week zaterdag opnieuw op 19 graden uit te komen", voorspelt Duboccage.