Jacotte Brokken ziet het nu snel naderen: "Sneeuw en smeltende sneeuw"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Het herfstweer gaat langzaamaan over in winterweer. Weervrouw Jacotte Brokken ziet sneeuw en smeltende sneeuw verschijnen op de weerkaarten.

Vrijdag werd een wisselvallige dag, en het werd iets frisser. De maximumtemperaturen lagen tussen 6 en 8 graden.

"Ik vond het een heel tof woord dat ze bij het KMI bij de briefing gebruikten: het is een 'buiencarrousel'. De komende dagen gaan we heel de tijd afwisselend buien, wolkenvelden en opklaringen krijgen", zei Jacotte Brokken op Radio 2.

"In de Ardennen kunnen er winterse buien vallen, met wat smeltende sneeuw. Zaterdag gaat dat sneeuw zijn die al wat blijft liggen, hoewel ze daar de pech hebben dat de temperaturen niet helemaal mee willen. Dus als er al sneeuw blijft liggen, gaat die redelijk snel smelten en vieze drab worden."

De komende nacht bedragen de minima in het binnenland 2 tot 4 graden, en 7 graden aan de kust. "De buiencarrousel blijft doorrazen."

"Voor zaterdag geldt exact hetzelfde. Op zondag is er minder kans op buien, zeker voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen, daar zou het iets droger moeten zijn. In de andere provincies zal er meer kans zijn op buien."

"Maandag wordt een natte, natte dag. Misschien zelfs ook in Vlaanderen met wat smeltende sneeuw. Eventueel ook sneeuw die blijft liggen, hoewel dat echt voor de hoger gelegen gebieden zou zijn, dus voor de Ardennen."