Jacotte Brokken ziet wat op ons afkomen, KMI waarschuwt zelfs met code geel

door: MRO
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Jacotte Brokken ziet dat het fel gaat regenen. We moeten ons, althans in sommige delen van het land, zelfs opmaken voor overvloedige regenval. Het KMI kondigt code geel af voor regen voor de provincies Limburg en Luik.

"Vanavond en vannacht blijft het meestal zwaarbewolkt met lokaal wat regen. Op het einde van de nacht gaat het intenser regenen over het oosten van het land. De minima dalen tot 4 à 7 graden", vertelt weervrouw Jacotte Brokken op Radio 1.

"Maandag wordt een grijze dag met perioden van regen en dat grijs weer houdt nog even aan, hoewel er wel droger weer zit aan te komen. De temperaturen bedragen 11 à 12 graden."

Code geel voor regen

Het KMI heeft intussen code geel afgekondigd voor regen in Limburg en Luik. Deze waarschuwing geldt van 11 maart om 1 uur tot 12 maart om 8 uur. Lokaal kan de neerslaghoeveelheid voornamelijk in Luik oplopen tot liefst 35 à 40 liter per vierkante meter.

"Maandag en tijdens de nacht van maandag op dinsdag regent het in sommige streken van ons land overvloedig. Over een periode van 24 u kan er in delen van de provincies Luik en Limburg tot meer dan 25 à 30 l/m² neerslag genoteerd worden", luidt het bij het KMI.

Volg Redactie24 nu op Instagram