KMI geeft dubbele code geel: Zeer slecht weer op komst

door: STS
regen
Afbeelding bron: pexels

Het KMI waarschuwt voor het weer dat er zit aan te komen. Er is een dubbele code geel afgekondigd.

Code geel voor regen geldt van 4 juli om 23.00 uur tot 5 juli om 09.00 uur, in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. "Volgende nacht trekt er een actieve regenzone vanuit Frankrijk door ons land", laat het KMI weten.

"Er komen daarbij felle regen- of onweersbuien voor, waarbij er in een tijdspanne van zes uur een neerslagtotaal van 20 liter per vierkante meter kan vallen in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Ook in de andere streken is er kans op onweersbuien."

Code geel voor wind geldt eveneens van 4 juli om 23.00 uur tot 5 juli om 09.00 uur. Deze waarschuwing geldt voor alle provincies, behalve Namen en Luxemburg.

"Volgende nacht trekt er een actieve depressie over het noordwesten van ons land, waarbij er aan de kust een krachtige westenwind komt te staan met rukwinden van 70 tot 80 km/u, zelfs nog wat meer tijdens hevige buien."

"In het binnenland waait de wind matig tot vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten. Tijdens de passage van de buienlijn kunnen ook rukwinden van 60 tot 80 km/u voorkomen, of zelfs nog iets hoger."