Steeds meer conflicten met mountainbikers, Joke Schauvliege wil ingrijpen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Met het mooie weer trekken ook meer mountainbikers de natuur in en dat zorgt regelmatig voor conflicten tussen mountainbikers en andere personen. Vlaams parlementslid Joke Schauvliege (CD&V) wil daarom een duidelijk kader scheppen.

Het mooie weer in combinatie met de strenge coronamaatregelen leidt heel wat mensen richting natuurgebieden voor sport en ontspanning. Een goede evolutie, vindt Vlaams parlementslid Joke Schauvliege, maar voor mountainbikers is het hierdoor steeds moeilijker om parcours en trajecten te vinden waar ze hun sport kunnen beoefenen.

“Mountainbikers komen de laatste maanden steeds meer in conflict te liggen met Agentschap Natuur en Bos of met verenigingen die de gebieden beheren,” stelt Joke Schauvliege.

“Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de natuur en de geldende regels omtrent natuurbescherming. Mountainbike en natuur zijn ook perfect verzoenbaar. Daarom vraag ik aan de minister van Sport en de minister van Omgeving om dringend te gaan samenzitten met het Agentschap Natuur en Bos om die conflicten aan te pakken.”  

Duidelijk kader nodig

“Plotseling lijkt men onverdraagzamer te zijn geworden. Het is jammer dat deze conflicten ontstaan, aangezien mountainbiken en natuur perfect hand in hand gaan. Een duidelijk kader, afgesproken tussen de verschillende belanghebbende groepen, kan soelaas bieden. De natuur moet toegankelijk zijn voor iedereen,” besluit Schauvliege.