Kijk thuis altijd goed rond of er geen spinnen in de buurt van de kinderen zijn: “Ik wil jullie daar echt voor waarschuwen, mijn dochtertje is er doodziek van geweest”

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Een moeder wil iedereen aanmanen om extra voorzichtig te zijn met spinnen. Haar dochtertje is er erg ziek van geweest.

Darcey Meader uit het Engelse Oxfordshire, nu twee, is vorige zomer het slachtoffer geweest van een spinnenbeet. Haar 22-jarige moeder Poppy beleefde de schrik van haar leven.

Poppy ontdekte in augustus 2017 rode vlekken op het lichaam van haar dochtertje. “De rode vlekken voelden ook nat aan”, verduidelijkt ze. 

De vlekken werden alsmaar groter. Enkele waren zo groot als een muntstuk. Bij de dokter kreeg Poppy te horen dat haar dochter een spinnenbeet had, maar zonder erg.

Later die dag ging ze de vuile was in de wasmachine steken, toen ze plots een spin uit een broek zag kruipen. “Ik wist meteen dat zij mijn dochter gebeten had”, gaat de moeder verder.

Hoge koorts
Poppy was doodsbang en gooide de spin in de vuilbak. De volgende ochtend schreeuwde dochter Darcey het uit van de pijn. “Ze wilde niet eten of drinken. Ze had ook 39 graden koorts. Toen wist ik dat mijn dochter erg ziek was.”

De moeder ging ermee naar het ziekenhuis. Uit onderzoeken bleek dat Darcey een allergische reactie had op de spinnenbeet. Vijf uur later mocht ze naar huis en kreeg ze antibiotica. 

“Het duurde een week voor ze helemaal weer de oude was”, zegt moeder Poppy nog. “Sinds het voorval heb ik ook erg veel schrik gekregen van insecten.”