VTM

Comédienne gaat naar haar optreden alleen naar huis. Op enkele honderden meters van haar huis wordt ze vermoord, waarna de moordenaar het lichaam dumpt. Ze sterft zo op erg jonge leeftijd

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Melbourne is diep geschokt door een plots moord op een comédienne. Ze vertrok na haar optreden in haar eentje naar huis, maar daar is ze nooit aangekomen.

Eurydice Dixon stuurde iets na middernacht nog een bericht naar een vriend. "Ik ben bijna veilig thuis. En jij?”.  De vrouw had even daarvoor afscheid van de man genomen aan het station Flinders Street.

Vijf kilometer
Van het station tot bij haar thuis is een route van een kleine vijf kilometer die ze al honderd keer gedaan heeft. Het bericht stuurde ze vanuit het stadspark, enkele honderden meters van haar huis, aldus Het Laatste Nieuws.

Gelukkig
“Ze was gelukkig en tevreden. Ze omhelsde me, gaf me een kus en zei dat ze naar huis ging wandelen. Ze voelde zich geweldig omdat haar optreden zo goed gegaan was”, zegt Toby Magnusson, de vriend naar wie ze de sms stuurde.

Voetbalveld
Het lichaam van Dixon werd diezelfde nacht rond 2.40 uur gevonden op een voetbalveld. De moordenaar had het lichaam daar gedumpt. Op camerabeelden blijkt dat ze gevolgd werd door een man. Dezelfde dag gaf de man, de 19-jarige Jaymes Todd, zich aan bij het politiebureau van Broadmeadows nadat hij de beelden gezien had.

Cel
Volgens zijn advocaat heeft de jongen autisme en is hij sociaal gehandicapt. De dader blijft zeker nog tot oktober in de cel.