Twee minderjarigen stormen café binnen met baseballknuppel en zwaard. Wanneer ze binnen zijn vallen ze de klanten aan: “Kaakbeen is gebroken en daar blijft het niet bij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vrijdagavond ging het helemaal fout in het populaire café De Blokhut aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Er stond een discussie met de buren die uit de hand liep.

De discussie met de buren ging over de parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen waarover de ruzie gaat, zijn in principe voorbehouden voor de klanten van de winkel van de buren, maar die parking staat nooit vol. Het gevolg is dat enkele cafégangers hun auto daar parkeren, meldt Het Laatste Nieuws.

Parkeren
En dat is dan weer niet naar de zin van de boze buren. Vrijdag liep de situatie helemaal mis. “Vrijdag toen het rust was in Portugal-Spanje kreeg een klant van mij die ingeving. Ik vertelde hem nog dat hij dat beter niet deed, maar uiteindelijk ben ik niet verantwoordelijk voor waar mijn klanten zich parkeren. De persoon kocht voor 22 euro spullen in de winkel, dat bleek niet voldoende om een dispuut te vermijden”, vertelt café-uitbater P.G.

Vechtpartij
De uitbater van de winkel duwde de auto weg en al snel ontstond er een discussie en een vechtpartij. Meteen daarna stormden twee minderjarigen het café binnen. “Ze waren gewapend met basebalknuppels en een zwaard”, gaat de cafébaas verder. “Het gaat om een typisch Arabisch exemplaar van bijna een meter, licht gebogen en met een handvat. Eerst staken ze nog met het omhulsel, maar dat werd verwijderd en zo sloegen ze richting mijn klant. Luc V. werd bewusteloos geslagen. Een getuige zag dat hij door het zwaard werd geraakt. “

Snee
“Ik heb een snee van vier centimeter achter mijn oor. Mijn kraakbeen is gebroken en moest worden genaaid”, licht het slachtoffer toe. Hij mocht na verzorging het ziekenhuis weer verlaten.

Incident
Korpschef Rohnny Maes van politie Borgloon bevestigt het incident: “We hebben de man inderdaad verhoord en de twee ‘wapens’ in beslag genomen. Het onderzoek naar de slagen en verwondingen loopt.”