Marc Wilmots heeft zijn twijfels over bondscoach Roberto Martinez: “Zo spelen tegen de Brazilianen? Dat wil ik nog wel eens zien”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als de Rode Duivels hun volgende wedstrijd op het WK tegen Japan winnen, wacht hen een moeilijke klus. Dan staan ze oog in oog met de Brazilianen.

“Hoeveel procent op dit moment mijn verdienste is? Dat interesseert me niet. 37 overwinningen, twee grote toernooien twee kwartfinales: dat zeg ik. Dat hebben we gedaan en dat zal geen enkele coach ons nadoen. We hebben een heel goede machine nagelaten”, zegt Wilmots in Het Laatste Nieuws.

“Tegen Tunesië werkte het huidige systeem perfect, maar tegen Brazilië? Tegen een middenveld met Willian, Neymar en Coutinho. Met Jesus als spits? Dat wil ik nog eens zien.”

En dan is er nog de lagere rol die Kevin De Bruyne heeft gekregen. "Tegen mindere landen kan De Bruyne lager spelen, omdat je dan geen twee defensieve middenvelders nodig hebt. Maar tegen een land uit de top 15? De Bruyne speelt ook zo bij Manchester City, maar die ploeg voetbalt heel dominant. En tegen Liverpool slikten ze eens drie en eens vier goals. Tegen sterke teams is de beste keuze voor mij een driehoek met Witsel, Fellaini en Nainggolan. Dat middenveld is top.”